שוקלים להתגרש? בואו לגישור גירושין, בואו להתגרש נכון בגישור
אנו מציעים דרך אחרת, להתגרש בצורה מכובדת ואחראית באמצעות גישור גירושין.
זה יהיה טוב לכם וגם טוב לילדים שלכם.
למה כדאי לפנות אלינו?
אנו מציעים גישור בשניים - ע"י מגשרת/עו"ד ומגשר מקצועיים, גישור מהיר, זמין, בשעות הנוחות לכם ובמחיר הוגן.
אנחנו, עו"ד דורית עץ הדר וטובי דנון, מגשרת/עו"ד ומגשר מומחים לגירושין. הגישור מתבצע ב-"קו" (ע"י שנינו ביחד ללא כל תוספת לעלות). יש לנו ניסיון רב ומוכח, ביצענו הליכי גישור רבים שהסתיימו בהצלחה בהסכם גירושין אשר אושר ע"י בית המשפט. בגישור אצלנו תגיעו ביניכם להסכמות ביניכם ותגיעו להסכם גירושין בעלות סבירה והוגנת. את ההסכמות תשיגו אתם שניכם, זה יהיה הסכם גירושין שיהיה הטוב ביותר לשניכם ולילדיכם. הליך גישור גירושין שתעברו אצלנו יתנהל במקצועיות רבה ובאווירה נינוחה, מכבדת ונעימה. אנחנו אישית נלווה אתכם לאורך כל ההליך במקצועיות ובנאמנות ונוודא שכל הצרכים, הרצונות והציפיות של כל אחד מכם מקבלים את המענה הטוב ביותר.
***
גישור גירושין הוא הליך עצמתי מאד.
במקרים רבים, אשר נראים מלכתחילה בלתי אפשריים לפתרון, בסופו של דבר מצליחים להגיע להסכם
שהוא הטוב ביותר לשני בני הזוג.
זוגות רבים מחליטים כיום להתגרש. כדאי שכל זוג המעורב בגירושין ישקול את הליך הגישור כאופציה במקום יציאה למלחמה בבית המשפט.
גישור גירושין הוא טוב כמעט לכל הזוגות המתגרשים ויש לו יתרונות רבים:
-
גישור גירושין הוא הרבה פחות יקר מכל הליך משפטי שהוא.
-
גישור גירושין הוא הרבה יותר ידידותי והרבה יותר מהיר מכל אופצייה אחרת.
-
מרבית הגישורים מסתיימים בהצלחה בפתרון כל הנושאים הרלוונטיים לגירושין ובהסכם גירושין הטוב ביותר לשני בני הזוג.
-
הגישור הינו סודי, אף אחד אינו יכול לדעת מה קורה בחדר הגישור ועל מה מדובר בפגישות של הזוג עם המגשר.
-
הגישור מאפשר לבני הזוג להגיע לפתרון המבוסס אך ורק על הרצונות שלהם, אין מצב בגישור שבו יהיה פתרון כפוי המבוסס על עקרונות משפטיים נוקשים ולא אישיים.
-
זה אפשרי ולעיתים אף רצוי שכל אחד מבני הזוג יתייעץ עם עורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
-
בני הזוג בלבד, לא בית המשפט, שולטים בתהליך על כל שלביו.
-
הליך הגישור עשוי לשפר את התקשורת העתידית בין בני הזוג, הוא עשוי לעזור להם למנוע סכסוכים בעתיד ובעיקר כאשר הדבר נוגע לתקשורת בקשר לילדים שלהם.
כדאי ושווה למרבית הזוגות לנסות את אופציית הגישור. לעיתים זה נראה לחלק מהזוגות לא מתאים.
אולי זה בגלל החשש כי בגישור תימשך הדינמיקה הרעה שהייתה בחיי הנישואין.
אולי זה בגלל שהם חוו אלימות כלשהי במערכת היחסים והם חוששים שההליך לא יצלח.
ישנם אנשים שחוו מערכת יחסים קשה וחוסר תקשורת בנישואיהם ודווקא הם חוו את מפגשי הגישור כמפגשים מעצימים המאפשרים תקשורת בונה ומועילים להשגת הסכמות ביניהם.
גם אם אחד מבני הזוג כבר פנה לבית המשפט בתביעה כלשהי, זה לא אומר שלא ניתן יהיה לפנות לגישור בשלב מאוחר יותר ולעכב את ההליך בבית המשפט. ניתן להחליט לפנות לגישור בכל שלב של התהליך.
כל מה שנדרש כדי לגרום לגישור גירושין להיות מוצלח הוא להיות מחויבים להליך, להיות מוכנים לנהל משא ומתן פתוח ולהיות פתוחים להגיע להסכמות.
לא כדאי לוותר מראש על פנייה לגישור רק בגלל שאתה ובת זוגך רואים בעיה מסוימת בצורה שונה לחלוטין, במילים אחרות, לא כדאי לוותר מראש לפני שמתחילים בגישור.
הליך גישור גירושין מתקיים בכמה מפגשים בני כשעתיים. ההליך מאפשר לכל אחד מבני הזוג להציג את כל אשר על ליבו, את הקשיים, את הדילמות ואת הרצונות. בהליך הגישור שני בני הזוג, בעזרת המגשר, מנהלים בצורה נינוחה ונעימה דיון על תנאי הגירושין כאשר למעשה שניהם מעורבים ישירות בהכרעות על עתידם ועל עתיד ילדיהם. בתום הגישור עורכים הסכם גירושין מוסכם אשר מועבר לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני לאישור.
במקרים בהם רוצים בני הזוג לבחון, לפני שהם נפרדים, אפשרות לשלום בית ניתן להגיע להסכם שלום בית ולחלופין גירושין. הסכם זה מחולק לשניים. בחלקו הראשון מגדירים בני הזוג את התנאים אשר יאפשרו להם המשך של החיים המשותפים ביחד, מגדירים את אופן התנהלות התא המשפחתי כולל פירוט, אם נדרש, של התנהלות משק הבית ועוד. כמוכן מגדירים בחלק הראשון תנאים המהווים הפרה של הסכם שלום הבית ומגדירים תקופת ניסיון אשר בסיומה ניתנת האפשרות לבני הזוג להחליט האם להמשיך בחיים המשותפים או לפנות לחלקו השני של ההסכם - גירושין. החלק השני של הסכם זה מהווה למעשה הסכם גירושין לכל דבר אשר מגדיר את כל הנושאים הכרוכים בגירושין. ניתן להעביר גם הסכם זה לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה.
כיצד מתנהל הליך גישור גירושין
כבר בשיחות שלפני הגישור ובעיקר בפגישה הראשונה אנחנו נכיר אתכם ואתם תכירו אותנו. בפגישה הראשונה נסביר לכם על הליך הגישור ונחתום ביחד על הסכם כניסה להליך הגישור אשר מגדיר את כללי הליך הגישור ומבטיח קיום הליך גישור תקין, חוקי ואתי ומחייב את כולנו. בהמשך הפגישה נתחיל לשוחח על הנושאים החשובים לכם אשר אתם רוצים לדון בהם ולהגיע בהם להבנות והסכמות. כמוכן נדבר על הנושאים שיש להסדיר במסגרת הליך הגישור שהם בדרך כלל: אחריות הורית (משמורת), זמני שהות של כל אחד מכם עם הילדים, מזונות ילדים וחלוקת הרכוש. בתום הפגישה יחד נגדיר ביחד תכנית עבודה להמשך התהליך.
בפגישות הבאות נשוחח בהרחבה על כל אחד מהנושאים ותוכלו לשתף בדברים החשובים לכם בכל אחד מהנושאים הנ"ל שעל הפרק. בעזרתנו תאתרו אופציות שונות להסדרה ופתרון של כל אחד מהנושאים ונסייע לכם להגיע להסכמות בכל נושא ונושא.
במהלך הליך הגישור עולות לעתים סוגיות המצריכות שימוש ביועצים כגון: פסיכולוג ילדים, מטפל זוגי/משפחתי, אקטואר, רו"ח, עו"ד או אחרים. אנחנו משתפים פעולה עם יועצים מקצועיים ומנוסים. במידה ויתברר שיש צורך בכך, תוכלו להיעזר בצוות היועצים שלנו או לפנות לכל יועץ אחר שיהיה מוסכם על שניכם.
הליך הגישור במהותו מעודד ומאפשר ניהול שיח ותקשורת טובה ובונה אשר יכולה גם לשרת אתכם בהמשך הדרך. ברצוננו להדגיש כי בניגוד לאופציות אחרות ליישוב סכסוך גירושין, פתרון שהושג בגישור אינו אמור להיות מלווה בהרגשת וויתור או פשרה. יתרונו של הליך הגישור הוא שעתידכם ועתיד ילדיכם נקבע על ידכם בלבד ולא ע"י צד שלישי - בית המשפט. בהליך הגישור תגיעו להסכמות מרצונכם החופשי, הסכמות שיתנו לכם את ההרגשה שעשיתם את הטוב ביותר עבור עצמכם ועבור ילדיכם.
פגישות הגישור כוללות שיחות משותפות של המגשרים והזוג ביחד ובהתאם לצורך אנחנו מקיימים גם שיחות נפרדות של המגשרים עם כל אחד מבני הזוג בנפרד. כל פגישת גישור אורכת כשעתיים וההליך כולו אורך מספר פגישות (בדרך כלל 3 - 5 פגישות) אשר במהלכן מתגבש הסכם הגירושין שלכם. בתום הגישור נערוך עבורכם את הסכם הגירושין. לאחר שתקראו אותו ותעירו הערות, תחתמו על ההסכם ותתבקשו להגיש אותו לאישור בית המשפט לענייני משפחה או לאישור בית הדין הרבני אשר ייתן לו תוקף של פסק דין. לאחר מכן יהיה עליכם לפנות לבית הדין הרבני ולעבור שם את הטקס הדתי לקבלת גט.
מה צריך לכלול הסכם הגירושין
הסכם הגירושין כולל את כל הנושאים הקשורים לעניין של האחריות ההורית על הקטינים, זמני השהות, התנהלות בחופשים, חגים , החלטות לגבי בריאות הקטינים, יציאת הקטינים לחו"ל, מקום מושבם הקבוע של הקטינים, החלטות לגבי חינוך הקטינים, וכד'
הסכם הגירושין כולל את כל נושא המזונות של הקטינים. חלוקה למזונות ומדור, הצמדה למדד, פירוט התשלומים המשתנים (הוצאות חינוך, חוגים, קייטנות, שיעורי עזר, הוצאות רפואיות), החלטה על גובה השתתפות כל הורה בהוצאות המשתנות ועוד.
הסכם הגירושין כולל את כל נושאי חלוקת הרכוש, איזון המשאבים –נכסים, כספים, חשבונות בנקים זכויות סוציאליות ופנסיוניות, חובות , מכירת דירה במקרה הצורך, וכד'
חשיבות עריכת הסכם גירושין ע"י עו"ד לגירושין
מומלץ שעורך דין לענייני גירושין יערוך את הסכם הגירושין. הסכם זה חשוב שכן הוא צופה פני עתיד, לאורך זמן (עד להגעת הילדים לסוף תקופת שרות חובה בצבא), מדובר בכסף רב בהקשר למזונות ולחלוקת הרכוש, ויש נושאים רבים שלא תמיד בעלי הדין מודעים/ערים אליהם.
יש לעשות הסכם גירושין באופן מקצועי שימנע מכם בעתיד להיפגש בבית המשפט בגלל פרשנות שונה או נושאים שלא ניתנו להם פתרונות. לפיכך, חיוני שעורך הדין ינסח את ההסכמות שהושגו בגישור לכדי הסכם גירושין.
אצלנו תוכלו לקבל שרות זה ע"י עו"ד עם ניסיון רב שנים בתחום.
כמה עולה גישור גירושין? - לחצו כאן
איך בוחרים מגשר גירושין טוב? - לחצו כאן
מתי לפנות לגישור גירושין? - לחצו כאן
אם אני מתגרש/ת באמצעות גישור, האם אני צריך/כה עורך דין? - לחצו כאן
חשוב לדעת - על הנחות והטבות להורים גרושים - לחצו כאן
על החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה
מטרתו של החוק להסדר ההתדיינות בסכסוכי משפחה היא למנוע את "מרוץ הסמכויות" שהיה נפוץ בעבר ולמנוע את המאבק המשפטי בסכסוכי משפחה וגירושין אשר פוגע הן בזוג והן בילדים. החוק קובע שלא ניתן להגיש לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני תובענה לגירושין אלא יש ראשית להגיש בקשה ליישוב סכסוך. הבקשה מתבררת ביחידת הסיוע שליד בית המשפט באמצעות פגישות מהו"ת (מידע היכרות ותאום) שהזוג מוזמן אליהן. מתקיימות בדרך כלל עד 4 פגישות המנוהלות ע"י עובד/ת סוציאלי מיחידת הסיוע.
החוק אינו כופה גישור או כל פתרון אחר על הצדדים, אך קובע תקופת המתנה של עיכוב הליכים בת כ-85 ימים לפני שניתן להגיש תביעות.
בתקופה זו על בני הזוג לנסות ליישב את הסכסוך ביניהם שלא אמצעות בית המשפט.
על מנת חסוך זמן רב, כדאי לפנות ישירות לגישור, במקום לפנות לבית המשפט/יחידת הסיוע. בהליך הגישור ידונו בני הזוג בעזרת המגשר/ת בנושאים השונים שעל הפרק ויגיעו להסכם שהוא הטוב ביותר להם ולילדים.
חשוב לציין שזוג הפונה מרצונו לגישור ומצליח להגיע להסכם גירושין בגישור אינו חייב להגיש את הבקשה ליישוב סכסוך ואף אינו חייב להשתתף בפגישות ביחידת הסיוע ובכך חוסך זמן רב. לאחר השגת הסכם בגישור, הזוג יכול לפנות ישירות לבית המשפט או לבית הדין ולהגיש את הסכם הגירושין לאישורו. ביהמ"ש או בית הדין, יזמן את הצדדים לדיון ובסופו של ההליך ייתן תוקף של פסק דין להסכם הגירושין.