top of page
חיפוש
דורית עץ הדר

על יתרונות הגישור בשניים (בקו)

עודכן: 6 בספט׳ 2020



שיטת גישור בשניים הנה שיטה בה מעורבים שני מגשרים בתהליך במחיר זהה לגישור יחידני.


אנחנו עו"ד דורית עץ-הדר וטובי דנון מגשרים בשניים. אנחנו מגשרים יחד שנים רבות ולמדנו להכיר ולעבוד זה עם זה. אנחנו מביאים את ניסיוננו הרב ועתיר השנים בתחום המשפטי, המשפחתי והעסקי במגוון רחב של תפקידים, בניהול מו"מ, בפתרון קונפליקטים, ביישוב סכסוכים ומחלוקות משפטיות וזאת על מנת לסייע לצדדים לגבש את הפתרון המתאים להם.


ברצוננו לפרוש בפניכם את היתרונות בגישור בשניים:


משבר הגירושין הוא אחד המשברים הדרמטיים ביותר שעובר אדם, תהליך הגירושין מתרחש ברמה המשפטית וברמה הרגשית פסיכולוגית, ולכן ישנה חשיבות רבה, להבנה מעמיקה משפטית של דיני משפחה ובמקביל חשיבות רבה להיבטים הנפשיים. לכן, הליך גישור המנוהל ע"י שני מגשרים, כשאחד המגשרים הנו עו"ד בעל הבנה משפטית על האפשרויות הקיימות, יוצר אווירה נכונה עבור בני הזוג משני המינים. זה מקל עליהם להגיע לתקשורת, להבנה ולהסכמה ביניהם על אופי ההסכם, ומפחית מתח וריבים.


כאשר שני המגשרים באים מרקע שונה ובעלי ידע שונה ואסכולות שונות, גדל סל המיומנויות. עבודה בשניים משלבת תפיסות וסגנונות שונים המאפשרים ראייה רחבה יותר של הסכסוך והתחברות טובה יותר לצדדים.


שני מגשרים (גבר ואישה) המייצגים את שני המינים מייצרים תחושת איזון. קיומו של מגשר בצוות, שאתו יכול כל אחד מהצדדים להזדהות מחזק את האפשרות לבניית אמון הצדדים בצוות הגישור.


מגשר העובד לבד, מתמודד עם הנטייה הטבעית שלו לנקוט עמדה, מול מחויבותו לאזן את מחשבותיו ודעותיו על מנת לא להשפיע על הדרך בה פעל עם הצדדים. קשה מאוד למגשר בודד להיות אקטיבי ובו זמנית לעמוד על המשמר. ה"עמידה על המשמר" עלולה להפריע לזרימה של השיחה, לפגוע בהקשבה או בחשיבה. שני מגשרים העובדים בשיתוף פעולה מלא, מודעים לבעיה זו, ולוקחים על עצמם לאורך כל הדרך תפקידים המתחלפים בין צופה לפעיל. מטבע הדברים הצופה רואה יותר מהאקטיבי. הצופה מאזין לעומק, הוא שומע וקשוב ולכן הוא פנוי להבין טוב יותר את מה שהמגושרים אומרים, בזמן שהמגשר הפעיל מתכנן את השאלה הבאה. באופן זה מתקיימת אובייקטיביות מקסימלית המבטיחה הליך הוגן ב-100% לשני הצדדים.


בכדי ליצור יחידה מאוחדת מול המגושרים זקוקים המגשרים לפגישות התייעצות בינם לבין עצמם שם נעשים הביקורת והבקרה באופן גלוי, וכך מתאפשרת התמודדות ישירה של המגשרים עם שאלות וקשיים שעלו בגישור, ואיזון האובייקטיביות והנייטרליות.


התיאום ושיתוף הפעולה בין המגשרים מהווה מודל לצדדים הלומדים ממנו לנהל שיח ולהגיע להסכמות, והוא המפתח להצלחה המאפשר זרימה יעילה של הליך המשא ומתן.


ברצוננו לשתף אתכם במכתב ששלח לנו זוג שהיה אצלנו בגישור גירושין אשר חיזק את אמונתנו בגישור בשניים:

"לטובי ודורית המקסימים.

תודה על הליווי הצמוד. אני לא יכולה לתאר לעצמי צוות מתאים וחכם יותר. טובי עם הקשב הרך והאמפתיה, ודורית עם ההבנה והידע המשפטי.

ניכר שאתם באמת מתייחסים למה שאתם עושים כעבודת קודש. עשיתם הכל, כולל הקרבת זמן פרטי שלכם, ברוחב לב אמיתי (אל תחשבו שנעלם מעינינו כמה הייתם נדיבים אלינו), כדי לקדם ולהביא את התהליך לסיום שיהיה הוגן לכולם. גם כשאנחנו התמהמהנו והתקשינו להתמודד,

התקשרתם לדחוף בעדינות ולעודד. הבטחתם מניסיונכם שכשהעניינים הבירוקרטים יהיו מאחורינו, נרגיש הקלה. צדקתם.

תודה.

אני ממליצה עליכם בלב שלם לכל מי שרוצה לצלוח את אחת התקופות הסוערות והקשות בחייו על מעבורת יציבה, כשההגה בידיים טובות"





561 צפיות0 תגובות
bottom of page