גישור הוא הליך פרטי, סודי וחסוי שבו צד שלישי מקצועי וניטרלי (המגשר/ת) עובד עם צדדים המעורבים במחלוקת או בסכסוך כדי לנסות ולסייע לגבש הסכמות המקובלות על שני הצדדים על מנת להגיע לפתרון הסכסוך.
לגישור יש שיעור הצלחה של כ- 80% בפתרון סכסוכים. נשאלת השאלה, איך זה שהגישור מצליח במקום שבו תהליכים אחרים נכשלים? מה מייחד את הליך הגישור?
על שאלה זו ניתן לענות בשתי מילים - מעורבות רגשית.
מחקרים מראים כי קשר אישי ומעורבות רגשית חשובים ומשמעותיים יותר מהיגיון רציונלי בכל הנוגע לפיתוח אמון הדדי ושיתוף פעולה במערכות יחסים בין אנשים. זה נכון לא רק למערכות יחסים בין אנשים אלא גם לקשרים עסקיים.
ניהול מוצלח של סכסוך באמצעות גישור אינו מתמקד רק בפתרון הבעיה או המחלוקת. בגישור יש להתייחס ולבחון את מערכת היחסים ואת הרגשות של המעורבים בסכסוך. המטרה היא לא רק להביא לפתרון הבעיה אלא לחתור גם לפתרון רגשי למצב שנוצר בין האנשים המעורבים בסכסוך.
חשוב להבין כי הליך הגישור מציע משהו ששיטות יישוב סכסוכים אחרות (כגון בוררות או בית המשפט) אינן יכולות להציע - שיפור התקשורת הבין-אישית ועבודה עם הרגש. במקום להתרכז בנהלים, בדינים, בעמדות, בעובדות או בפתרונות, הליך הגישור עוסק במערכת היחסים בין אנשים ומתמקד בצרכים של הצדדים לסכסוך. זו הסיבה לכך שמעבר לפתרון הבעיה, הגישור יכול גם לסייע לשמירה על מערכת יחסים תקינה וחיובית גם בעתיד. זה נכון גם לגבי מקרים בהם נראה כי מערכת היחסים אינה ניתנת לתיקון.
לכן, אם אתם מעוניינים להגיע לפתרון של סכסוך תוך שמירה על מערכת יחסים עתידית תקינה - כדאי שתבחרו בגישור.